Добре дошли в най-големия електронен МОЛ

Радвайте се на избор от над 30 000 продукта, които се дистрибутират чрез директни продажби. Пазарувайте висококачествени стоки на ниски цени. За поръчки и условия на плащане, моля свържете се с нас.

За повече информация

Моята снимка
+359 885 356 087 +359 878 969 372 info@e-nwa.net; www.e-nwa.net

вторник, 2 август 2011 г.

Хорестерол

България попада в черната класация на страните с повишена смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Причина за това есествено се дължи на начина на живот, както и на хранителните навици. Изследванията сочат, че ескимосите са сред хората с най-нисък процент на заболеваемост. Това се дължи основно на факта, че въпреки небалансираното хранене, те си набавят така необходимите омега 3 мастни киселини, които регулират нивата на хорестерола в тялото ни. 




Kакво представлява холестеролът? 

Той е вид мазна субстанция, която се произвежда от черния дроб и в по-малки количества се внася с храната – дневният прием варира от 400 до 700 мг. Той участва в структурата на нашите клетки и в производството на незаменими хормони, и изпълнява отговорни функции в нашия организъм: 

  • Формиране и поддръжка на клетъчните мембрани
  • Формиране на половите хормони
  • Производство на соли, които спомагат за преработването на храната 
  • Производството на Витамин D






Какво представляват триглицеридите?


Триглицеридите са химичната форма на повечето мазнини в тялото и в храната, която ядем. Когато се храним, тялото ни превръща мазнините в триглицериди – формата в която тялото съхранява енергията за време, когато ще му потрябва. Когато тялото се нуждае от енергия, триглицеридите се освобождават и изгарят подобно на гориво, за да послужи на нуждата ни от енергия.Тъй като са неразтворими във водна среда, респективно в кръвта, холестеролът и триглицеридите се свързват с белтък под формата на липопротеинови частици, за да могат да бъдат транспортирани до тъканите и органите за изпълнението на техните метаболитни функции. Така в нашия организъм съществуват два вида липопротеини – липопротеини с ниска плътност /ЛНП/ и липопротеини с висока плътност /ЛВП/. Тези с ниска плътност /лошият холестерол/ пренасят произведените в черния дроб и поетите чрез храната мазнини към клетките на тялото. Повишеното ниво на тези липопротеини води до натрупване на мазни отлагания – плаки – по стените на кръвоносните съдове, които причиняват стеснение на съдовете и дори запушване. Обратно, липопротеините с висока плътност /добрият холестерол/ пренасят мазнините от тялото към черния дроб за допълнителна обработка и изхвърляне от организма. Те отнемат плаките от кръвоносните съдове и по-високото им ниво ги предпазва от стеснение и запушване. Сборът от ЛНП и ЛВП дава т.нар.общ холестерол.Високият холестерол често се съпровожда и с повишено ниво на триглицеридите – хипертриглицелидемия. Голямото количество на триглицеридите в кръвта се дължи основно на нездравословно хранене - консумация на много наситени мазнини и прекомерна употреба на алкохол.През последните десетилетия бе установена безспорна връзка между повишаването на серумното ниво на холестерола и коронарната болест на сърцето и другите форми на атеросклерозата. Установено е, че всяко намаление с 1% на холестерола води до приблизително 2-3% намаление на риска от проява на коронарната болест на сърцето. Смята се, че високото ниво на ЛНП и намаленото ниво на ЛВП са рискови фактори за атеросклерозата. 


Какво предсатвлява Омега 3?



Омега 3 мастните киселини са група от девет полиненаситени мастни киселини. Най-важни за храненето при човека са три от тях:
  • Алфа линоленична киселина (АЛК / ALA);
  • Ейкозапентанова киселина (ЕПК / EPA);
  • Докозахексанова киселина (ДХК / DHA).
Общото между трите мастни киселини, което ги обособява в група, е двойната въглеродна връзка на позиция ω-3 (омега 3) в молекулярната им структура. 

Омега мастните киселини и в частност омега-3 се наричат есенциални, тъй като човешкото тяло не може да ги синтезира от други неесенциални вещества, а те играят важни роли в редица биохимични процеси. Установено е, че тялото синтезира омега 3 по-бързо (в съревнование), ако на мястото на синтеза протича паралелен синтез на омега 6 мастни киселини, в противен случай за него е по-лесно да усвои омега 3 ЕМК от храната.
Навярно вече сте започнали да се чудите, каква е връзката между омега 3 и омега 6 ЕМК. Общото между двете групи мастни киселини е участието им като базови съставки за химичния синтез на специфични молекули, наречени ейкозаноиди. Въпросните молекули имат краткосрочни сигнални функции за редица процеси в тялото. Благодарение на тях клетките общуват помежду си. Сигналната мрежа на екозаноидите обхваща преди всичко имунната и нервната система, както и комуникацията между клетки в тъкани с нарушена цялост (рани, възпаления и пр.). Различните омега 3 ЕМК служат за синтез на екозаноиди с противоположни действия на синтезираните от омега 6 ЕМК екозаноиди. Това значи, че тялото трябва да разполага с балансирани количества от двете групи есенциални мастни киселини, в най-общия случай в отношение поне 1 : 1.
Най-общо омега 3 ЕМК имат следните функции:
    • участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани на клетките;
    • регулират и гарантират много функциите на имунната система заедно с омега 6 ЕМК;
    • имат незаменимо участие в регулацията на възпалителните процеси и възстановяването;
    • служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система.



Слънчева грижа за вашата кожа

Слънчева грижа за вашата кожа
Oсновна съставка на продуктите е висококонцентриран гел извлечен от Aloe Vera Barbadensis Miller. NWA предлага различни серии продукти за лице, тяло и коса на основата на Алое Вера, както и гелове за пиене. Всички те са произведени от меката част на листото на Barbadensis Miller. Научете повече за продуктите ни от Алое и сертификатите в каталога Blue Nature или се свържете с нашите консултанти

Ultimate ACAI - натуралният продукт за отслабване

Ultimate ACAI  - натуралният продукт за отслабване
Препоръчителна дневна доза 60 мл. Високото съдържание на фибри потиска апетита и регулира нивата на кръвна захар, което редуцира теглото дори и по време на покой. Наличието на 3, 6 и 9 омега киселини помага на организма да изгаря лошите мазнини и допринася за доброто здраве на сърдечно-съдовата система. Аминокиселините изграждат мускулна маса. Благодарение на течната си и гелообразна форма моментално се абсорбира и започва да действа. Научете повече за абонаментните програми и допълнителните отстъпки от нашите консултанати.

Индивидуални парфюми

Индивидуални парфюми
NWA предалага уникалната възможност да създадете ваш собствен аромат. Създайте дизайна на вашия парфюм и бъдете звезда